Bulut Çözümleri – Cloud Solutions

İşletmeler, Kamu kurumları kendi bünyelerinde olan servislerin çalışmasını kendilerine ait olan platformalar da olmalarını isterler. Pandemi sonrası gelişen Yeni Dünya Düzeni içerisinde bu süreçler çok değişmiştir. Artık çalışan merkezi platformlar bir veri merkezi üzerinde bulunabilir durumdadırlar. Bu durumdan istifade eden tüm kurumlar; öncelikle enerji tasarrufu yaparlarken aynı zamanda kesintisiz erişim imkanlarını da kullanabilmektedirler. İlave olarak veri kaybının da önüne geçilmiş olunur.

Sunucu Tipleri

Temelde iki farklı yapıda sunucu servisi kullanılabilir; Elastik yapıda Sunucular ya da Dedike Fiziksel Sunucular. Elastic Cloud Server (ECS) servisi Huawei Cloud Stack yapısı altında rahatlıkla aktif edilebilen ve üzerinde istenen işletim sistemleri ile yönetimi ve kullanımı kolay olan sistemlerdir. Bare Metal Server (BMS) ya da diğer adı ile Dedike Fiziksel Sunucular ise anlaşılacağı üzere Huawei Cloud Stack mimarisinde Co-Location tarzında kullanılabilen ve istenen özelliklere sahip olan Fiziksel sunuculardır. Bu sunucular üzerinde istenen işletim sistemleri ve istenen uygulamalar rahatlıkla çalıştırılabilir.

DR ve BackUP Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Disaster Recovery ya da daha bilinen manada Yedeklilik kavramı Huawei Cloud Stack servisleri içerisinde farklı ve önemli bir kavramdır. Özelikle kullanılan platformların fiziksel yedeğinin farklı coğrafi bir lokasyonda olması gibi ayrıca çok daha farklı fonksiyonel servisleri de barındırır. Örneğin; Volume Backup Service (VBS) ile kullanılan sanal sunucunun sadece DİSKİ yedeklenebilir. Ya da Volume High Availability (VHA) ile elastik ya da fiziksel sunucunun diskleri aktif-aktif yedekli şekilde kullanımı sağlanabilir.

DB Tipleri

Huawei Cloud Stack mimarisinde özelikle Database yönetimi çok basit ve kullanışlı şekilde servis edilmektedir. Bu yapıda Relational Database Service (RDS) MsSQL tadında bir database oluşturulup yönetimi yapılır. İstenmesi durumunda da Data Replication Service (DRS) mevcut Database yapıları arasında Real Time Migration yapılır.

Security

Huawei Cloud Stack platformunda Security ya da bilinen anlamda Güvenlik kavramı mevcut bileşenleri ile çok farklı ve üst düzeyde güvenlik servisleri barındırmaktadır. Cloud Firewall 2.0 (CFWforHCS) ile Bulut yapısında Next Generation Firewall özelikleri kullanılmaktadır. Benzer yapıda Web Application Firewall (WAF) özelikleri de özelikle tüm HTTP ve HTTPS taleplerinde oluşabilecek olan Structured Query Language (SQL) injection, cross-site scripting (XSS), web shells, command and code injections, file inclusion, sensitive file access, third-party vulnerability exploits, Challenge Collapsar (CC) atakları, malicious tarayıcıları ve cross-site request forgery (CSRF) atak ve bezeri durumlarda tam koruma için kullanılmaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Ara
Directions